Brezplačna dostava za naročila nad 150 € *
Količina:

0


Znesek:

0,00

Biro Katalog 2024Enostavna plačila na obroke!

Zanimivosti in obvestila (OnTheGo)


TO JE  NAŠA REALNOST 

Vsaka organizacija potrebuje motiv, da bi še naprej napredovala in delovala dobro - naš je narava!

To, kar počnemo, sega v preteklost. 10 000 let, natančneje, ko so ljudje sledili umaknjenemu ledu in odkrili severno Norveško. Arktično podnebje in nikoli zahjajoče sonce sta ponudila odlične pogoje za močno vegetacijo in pridobivanje energije za gojenje in žetev. Zaradi tega so lahko naši predniki vzpostavili nekaj največjih naselij v pra - Evropi. Znanje o ohranjanju mesa, rib, jagod, korenin in zelenjave jim je omogočilo, da še naprej odkrivajo nova ozemlja tudi skozi dolgo in ostro arktično zimo. Ta bogata arktična območja so še vedno tam, kjer žanjemo in živimo ter razvijamo naša življenja. To je dolga in ponosna zgodba. Umetnost ohranjanja ni le naša dediščina, ampak tudi naša prihodnost. Smo odvisni od lahkoh obrokov z visoko energetsko vrednostjo, da bi obvladali robustno življenje na Arktiki. Za šport, užitek in za trdo delo. Nikoli ne bomo prenehali odkrivati novih pustovlovščin. To je v naši krvi.

Začelo se je z dobro idejo

Stala je na vratih z veliko skledo okusne domače obare in čudovit vonj je segal do druge stani dovoza. Ne bi bilo to nekaj odličnega, je pomislil, da bi ohranili njene odlične jedi in da bi jih lahko odnesli s seboj ter pripravili samo z dodajanjem vroče vode. Kot strokovnjak na področju tehnologije "freezedryinga" (nizkotemparaturne dehidracije), je Rolf Hansen je vedel, da je nežno sušenje z zmrzovanjem umetnost, ki jo je treba izpopolniti. Njegova strast za domačo kuhanje in življenje na prostem rodila idejo. Ni bilo dobvolj da so bili kosi mesa enakega okusa, tudi struktura je morala biti enaka sveže kuhanemu. Prav tako zelenjava. Predvsem, pa je želel ohraniti prvinski opus iz svojega arktičnega izvora. Leta 1989 se je na vratih njihovega doma rodila poslovna ideja Drytecha. Od tistega popoldneva je njihova garaža dišala po kuhinji, ko je Rolf Hansen izpopolnil tehnologijo liofilizacije. Danes njegovo strast za domačo kuhinjo in življenje na prostem delijo milijoni ljudi po svetu.

Bistvo je v okusu

Čarobnost vsega tega naravnega okusa leži v hladni čisti vodi, bogati zemlji in bledi arktični svetlobi. Tako kot naši predniki - ujamemo, pobiramo, pripravljamo in ohranjamo. V januarju pripravimo vse naše ribje jedi, ko trska začne dolgo pot od hladnega Barentsovega morja do norveške obale. Jesen je sezona za zelenjavo, jagode in meso. Za nas je pomembno, da kuhamo in ohranjamo sestavine, ko so najboljše. Tako kot so to počeli naši predniki. Naša naloga je tako preprosta, kot je zahtevna; ohraniti odličen okus in naravno energijo. Zato smo ponosni na pripravo vsake. Osebno izberemo vsakega dobavitelja posebej in poznamo izvoru vsake sestavine. Verjamemo, da je dobra hrana narejena s potrpežljivostjo. Vsi naši okusi rastejo v svojem ritmu. Tako kot narava, vse gre naravno.

Razlika je v tehnologiji

Naša skrivnost ni skrita v kuhanju. Leži v procesu naše tehnologije zmrznjenega sušenja. Ne rečemo, da je to raketna znanost. Samo nikomur ne povemo, kako to počnemo. Ker bodo potem vsi storili enako. Torej je to za oči ključnega osebja, organov za varnost hrane in mednarodnih združenj za certificiranje. Vendar vam lahko povemo osnove. Da vam predstavim, kaj za nas pomeni počasno kuhanje, najprej naredimo popoln obrok. Potem jed zamrznemo do zelo nizkih temperatur - ultra hitro. Nato počasi in nežno dodamo toploto tako, da niti okus, barva, energija in vitalni vitamini ne izgubijo. Dokler voda ne izgine. Poglejte v vrečko preden dodate vodo in videli boste kaj mislimo. To je odlična kuhinja.

Ljudje. Edinstveno bogastvo

Ker gre za družinsko usmerjen posel, je bilo za nas vedno pomembno, da se zberemo okrog mize in predstavljamo današnje ideje, misli in sanje o prihodnosti. Ne kot ekipa ampak kot družina. Ker se nahajamo v Tromsøju na severu Norveške - skoraj na vrhu Arktične Europe - tesno sodelujemo z našimi strankami po vsem svetu, da bi zadovoljili njihove zahteve. Poganja nas skupna strast do dogodivščin, ki si prizadevajo za nove dosežke v zahtevnem okolju. Smo visoko izobraženi in usposobljeni kuharji, strokovnjaki za prehrano, laboratorijski analitiki, tehniki in prodajalci, ki si delijo in navdihujejo drug drugega ter dosegajo uspeh o katerih smo lahko lansko leto le sanjali. To je srce našega razvoja izdelkov. Vemo, da je veliko ljudi odvisnih od tega, kar počnemo. Ker je vsak izziv in vsaka potreba različna in zahtevna mora biti naše poslovanje fleksibilno s trdno podlago. Gre za družinsko podjetje.

Pravi okus, prava energija

Kar se je začelo kot okusna, odlična domača enolončnica ohranjena s tehnologijo freezedrying-a pred skoraj 30 leti, je zraslo in doseglo nove razsežnosti. Želimo iti dlje in želimo, da greste dlje tudi vi. Zato vam zdaj ponujamo široko paleto izdelkov za »catering« na terenu; od zajtrka do kosila do večerje. Ta dodaten zalogaj vas bo pripeljal do konca, kamorkoli si boste zamislili. Niste sami. Naši obroki pomagajo moškim in ženskam po vsem svetu, da vsak dan dosegajo nove dosežke, ne glede ali so to skupine gorskih odprav, osamljeni polarni popotniki, vojaki v oboroženih silah, tekmovalci v triatlonu, zdravniki v begunskih taboriščih ali družine, ki se odpravijo na vikend izlet. Na tisoče edinstvenih zgodb, ki se odvijajo vsak dan, ki jih poganjajo nekateri najbogatejši naravni viri, ki jih ponuja naša zemlja in morje. To je dolga pot. Na nas lahko računate na vsakem koraku. Ponosni smo, da smo del vaše poti in hvaležni, da smo del vašega cilja.